|
Зразковий перелік продуктів на 1 людину (пам'ятка на www.poezdnik.kiev.ua)
(виходячи з вищенаведеного меню)
Назва | 1 день | 5 днів |
6 днів | 7 днів | 8 днів | 9 днів | 10 днів |
Вино (не обов'язково) | 150 г/люд. | 750 | 900 | 1050 | 1200 | 1350 | 1500 |
Хліб | 150 г/люд. | 750 | 900 | 1050 | 1200 | 1350 | 1500 |
Карамель «Барбарис» | 20 г/люд. | 100 | 120 | 140 | 160 | 180 | 200 |
Картопля | 1 шт. | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Цибуля | 1 шт. | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Кетчуп | 20 г/люд. | 100 | 120 | 140 | 160 | 180 | 200 |
Масло вершкове | 20 г/люд. | 100 | 120 | 140 | 160 | 180 | 200 |
Ковбаса суха | 60 г/люд. | 300 | 360 | 420 | 480 | 540 | 600 |
Цукерка «Корівка» | 14 г/люд | 70 | 84 | 98 | 112 | 126 | 140 |
Крупа 15 + 60 | 75 г/люд. | 375 | 450 | 525 | 600 | 675 | 750 |
Молоко згущене | 25 г/люд. | 125 | 150 | 175 | 200 | 225 | 250 |
Халва | 25 г/люд. | 125 | 150 | 175 | 200 | 225 | 250 |
Морква | 0.5 шт. | 2.5 | 3 | 3.5 | 4 | 4.5 | 5 |
Овочеві консерви | 30 г/люд. | 150 | 180 | 210 | 240 | 270 | 300 |
Печиво | 30 г/люд. | 150 | 180 | 210 | 240 | 270 | 300 |
Ріжки | 60 г/люд. | 300 | 360 | 420 | 480 | 540 | 600 |
Рибні консерви | 0.5 банки | 2.5 | 3 | 3.5 | 4 | 4.5 | 5 |
Сало (корейка) | 45 г/люд. | 225 | 270 | 315 | 360 | 405 | 450 |
Цукор | 90 г/люд. | 450 | 540 | 630 | 720 | 810 | 900 |
Сіль | 4 г/люд. | 20 | 24 | 28 | 32 | 36 | 40 |
Спеції | 2 г/люд. | 10 | 12 | 14 | 16 | 18 | 20 |
Сир твердий | 30 г/люд. | 150 | 180 | 210 | 240 | 270 | 300 |
Тушівка | 100 г/люд. | 500 | 600 | 700 | 800 | 900 | 1000 |
Чай | 3 пакети | 15 | 18 | 21 | 24 | 27 | 30 |
Гірчиця | На розсуд |
Майонез |
Часник |
Кова |
Кубики бульйонні |
Варення |
Олія |
Мука млинцева та пшенична |
Свіжі овочі |
Лимон |
Томатна паста (для риби заливної та борщу) |
Сюрприз (вафельний торт, оливки, пиво, шампанське, огірки, гриби, оселедець, морозиво, шоколадний
батончик, банка консервированих ананасів, фруктове желе тощо.) |
Примітки:
- У неспортивній подорожі, де передбачається велика кількість страв з дичини, грибів і свіжовиловленої риби, необхідно заготовлювати круп, макаронних
виробів і тушівки у три рази менше, ніж вказано вище, а цукру в 1.5 рази більше - на компоти і морси з ягід.
- Кашу молочну можна замінити на кашу або з маслом, або зі шкварками або з тушівкою (збільшення тушівки на 50 г/люд щодня), а кашу на
макаронні вироби (і навпаки), в т.ч. і в супах. В одній армійської кружці поміщається: або 360 г води, або близько 300 г крупи, або близько 210 г макаронних
виробів, тобто п'ять порцій каші або 3.5 порції макаронних виробів. Якщо макаронні вироби готуються у вигляді "ріжок", то в двох кружках буде три порції
макаронів.
- На перекусах (обідах) рибні консерви можна замінити на вермішель або картопляне пюре швидкого приготування, а на днівці - млинцями.
- Хліб можна замінити сухарями, які краще сушити (без фанатизму) в духовці (а не на сонці) і для смаку рясно присолити. Вага одного
буханця свіжого хліба: "Українського" - 0.9 кг (термін зберігання свіжого хліба - 24 години), "Бородинського" - 1.0 кг (термін зберігання свіжого хліба - 36 годин).
Термін зберігання свіжого Білоруського хліба - 5 діб, але реально він зберігається до двох тижнів (!). Зберігати хліб і сухарі потрібно у тканинному або паперовому
мішку, який іноді бажано провітрювати. У похідних умовах, коли закінчилися сухарі, можна приготувати коржі - замісити борошно на воді, посолити
тісто, спекти коржі і підсмажити їх на олії.
- Продукти рекомендується упаковувати в ящики (п/е або картонні). Це зручно при навантаженні-вивантаженні на воді. Картонні, обклеєні скотчем, покладені
відразу в двох п/е пакетах з ручками, ящики зручні ще тим, що їх можна в кінці походу спалити. Герметичною тарою для сипучих і рідких продуктів можуть
служити пет-пляшки та паперові пакети для молочних продуктів (з кришкою, що закручується).
- Масло вершкове та сало необхідно присолити. Кращою упаковкою для масла є скло, а для сала - скло, папір і тканина. Кількість
сала «на перекусі» навмисно наводиться завищене, оскільки цей універсальний продукт є «Н. З. ».
- Кращим (оптимальним) салатом зі свіжих овочів є салат із капусти з майонезом. Свіжі огірки - теж непогано, оскільки їх (щоб зберегти
подовше) можна засолити в будь-який час.
- Бутерброди з малосольною сьомгою виходять смачнішими, якщо до свіжого хлібу з маслом додати дольку лимона.
|
|