Новини  Форум  Річки  Озера  Моря  Пам'ятка  Словничок  Радіація  Посилання  Для листів
 

Меню одного дня походу та кількість продуктів на 1 людину. (пам'ятка на www.poezdnik.kiev.ua)

Сніданок - ріжки з тушівкою, кетчупом і овочами, чай з цукерками.

Ріжки60 г/чел.
Тушівка50 г/люд.
Кетчуп20 г/люд.
Овочеві консерви30 г/люд.
Цибуля1/4 шт.
Хліб50 г/люд.
Сіль2 г/люд.
Чай1 пакет
Цукор30 г/люд.
Цукерка «Корівка»14 г/люд.(1 шт)

Перекус - бутерброди з ковбасою, сиром, салом і цибулею, рибні консерви, чай із халвою.

Хліб50 г/люд.
Ковбаса суха60 г/люд.
Сир твердий30 г/люд.
Сало (корейка)30 г/люд.
Цибуля1/4 шт.
Рибні консерви1/2 банки
Чай1 пакет
Халва25 г/люд.
Цукор30 г/люд.
Карамель "Барбарис"20 г/люд.

Вечеря - вино «Каберне», суп круп'яний з тушівкою, каша молочна з маслом, чай із печивом.

Вино150 г/люд.
Картопля1 шт.
Крупа 15+6075 г/люд.
Морква1/2 шт.
Спеції2 г/люд.
Цибуля1/2 шт.
Тушівка50 г/люд.
Сало для підсмажування15 г/люд.
Молоко згущене25 г/люд.
Масло вершкове20 г/люд.
Сіль2 г/люд.
Хліб50 г/люд.
Чай1 пакет
Цукор30 г/люд.
Печиво30 г/люд.
 

Зразковий перелік продуктів на 1 людину (пам'ятка на www.poezdnik.kiev.ua)

(виходячи з вищенаведеного меню)

Назва1 день5 днів 6 днів7 днів8 днів9 днів10 днів
Вино (не обов'язково)150 г/люд.7509001050120013501500
Хліб150 г/люд.7509001050120013501500
Карамель «Барбарис»20 г/люд.100120140160180200
Картопля1 шт.5678910
Цибуля1 шт.5678910
Кетчуп20 г/люд.100120140160180200
Масло вершкове20 г/люд.100120140160180200
Ковбаса суха60 г/люд.300360420480540600
Цукерка «Корівка»14 г/люд708498112126140
Крупа 15 + 6075 г/люд.375450525600675750
Молоко згущене25 г/люд.125150175200225250
Халва25 г/люд.125150175200225250
Морква0.5 шт.2.533.544.55
Овочеві консерви30 г/люд.150180210240270300
Печиво30 г/люд.150180210240270300
Ріжки60 г/люд.300360420480540600
Рибні консерви0.5 банки2.533.544.55
Сало (корейка)45 г/люд.225270315360405450
Цукор90 г/люд.450540630720810900
Сіль4 г/люд.202428323640
Спеції2 г/люд.101214161820
Сир твердий30 г/люд.150180210240270300
Тушівка100 г/люд.5006007008009001000
Чай3 пакети151821242730
ГірчицяНа розсуд
Майонез
Часник
Кова
Кубики бульйонні
Варення
Олія
Мука млинцева та пшенична
Свіжі овочі
Лимон
Томатна паста (для риби заливної та борщу)
Сюрприз (вафельний торт, оливки, пиво, шампанське, огірки, гриби, оселедець, морозиво, шоколадний батончик, банка консервированих ананасів, фруктове желе тощо.)

Примітки:

  1. У неспортивній подорожі, де передбачається велика кількість страв з дичини, грибів і свіжовиловленої риби, необхідно заготовлювати круп, макаронних виробів і тушівки у три рази менше, ніж вказано вище, а цукру в 1.5 рази більше - на компоти і морси з ягід.
  2. Кашу молочну можна замінити на кашу або з маслом, або зі шкварками або з тушівкою (збільшення тушівки на 50 г/люд щодня), а кашу на макаронні вироби (і навпаки), в т.ч. і в супах. В одній армійської кружці поміщається: або 360 г води, або близько 300 г крупи, або близько 210 г макаронних виробів, тобто п'ять порцій каші або 3.5 порції макаронних виробів. Якщо макаронні вироби готуються у вигляді "ріжок", то в двох кружках буде три порції макаронів.
  3. На перекусах (обідах) рибні консерви можна замінити на вермішель або картопляне пюре швидкого приготування, а на днівці - млинцями.
  4. Хліб можна замінити сухарями, які краще сушити (без фанатизму) в духовці (а не на сонці) і для смаку рясно присолити. Вага одного буханця свіжого хліба: "Українського" - 0.9 кг (термін зберігання свіжого хліба - 24 години), "Бородинського" - 1.0 кг (термін зберігання свіжого хліба - 36 годин). Термін зберігання свіжого Білоруського хліба - 5 діб, але реально він зберігається до двох тижнів (!). Зберігати хліб і сухарі потрібно у тканинному або паперовому мішку, який іноді бажано провітрювати. У похідних умовах, коли закінчилися сухарі, можна приготувати коржі - замісити борошно на воді, посолити тісто, спекти коржі і підсмажити їх на олії.
  5. Продукти рекомендується упаковувати в ящики (п/е або картонні). Це зручно при навантаженні-вивантаженні на воді. Картонні, обклеєні скотчем, покладені відразу в двох п/е пакетах з ручками, ящики зручні ще тим, що їх можна в кінці походу спалити. Герметичною тарою для сипучих і рідких продуктів можуть служити пет-пляшки та паперові пакети для молочних продуктів (з кришкою, що закручується).
  6. Масло вершкове та сало необхідно присолити. Кращою упаковкою для масла є скло, а для сала - скло, папір і тканина. Кількість сала «на перекусі» навмисно наводиться завищене, оскільки цей універсальний продукт є «Н. З. ».
  7. Кращим (оптимальним) салатом зі свіжих овочів є салат із капусти з майонезом. Свіжі огірки - теж непогано, оскільки їх (щоб зберегти подовше) можна засолити в будь-який час.
  8. Бутерброди з малосольною сьомгою виходять смачнішими, якщо до свіжого хлібу з маслом додати дольку лимона.

Поєздник Сергій, poezd@i.com.ua, Київ, 2002 рік.

Створення сайту - RENAISSANCE.net.ua

Водний туризм України
2002